En prisvinnarnovell - silverplats

Om tävlingen i vilken jag deltog

I nådens år 2005 utlyste Ballograf och Expressen tillsammans en novelltävling, med prominenta figurer som t ex författaren Åke Edwardsson i juryn.

Temat för tävlingen var "osynlig", och drygt 800 novellister skickade in sina alster. Till min stora förvåning knep jag en delad andraplats. Helt oförtjänt, naturligtvis, men inte desto mindre. Och en lyxig ballografpenna utgjorde vinsten :-)

Lite längre ned på sidan kan du ladda ner den om du vill, men först vill jag berätta om hur jag gick till väga när jag skrev berättelsen.

Novellens tillblivelse

Det var en vacker senvinterdag, solen smekte försiktigt bort snömassorna, och asfalten fick tillfälle att åter grina upp sig.

En novelltävling på temat Osynlig... hmmm...
Glad i hågen och med en beundransvärd tanketomhet satte jag mig och började skriva, och början blev såhär:

Hon, som inte förrän efter sitt livs upphörande skulle få ett namn, bar en längtan i sitt lilla bröst. En längtan efter gemenskap.
Hon ville dela med sig av sina tankar, och hon ville lyssna till andras.
Hon ville höra människor andas, och hon ville andas på dem.

Jo, jag visste redan då vem hon var, jag hade faktiskt sett henne i verkliga livet några gånger, men mer kan jag inte berätta för dig, det är bäst att du läser själv...

Här kan du ladda ned novellen

Den osynliga

Trevlig läsning!
Om du vill kommentera den är du välkommen att skicka ett mejl :-)Vill Du länka till just den här sidan från din egen sajt eller blogg? Klicka här!

Läs min E-bok :-)

Resurser

Skrivtips

Om prosa och poesi

Sidvändande krafter

Krydda med omoral

Bra att veta om din läsare

Att skriva en roman

Om Författartips.se

Författartips´ Skrivtävlingar